Online pénzügyi adatkapcsolat

Nincs többé felesleges adatrögzítés!

Kimenő és bejövő bizonylatok, banki tranzakciók automatikus átadása külső rendszerek, például könyvelőprogram felé.

Regisztrálok

A Számlázz.hu képes arra, hogy a kimenő és a Számlázz.hu rendszeréből feléd kibocsátott bejövő számlák minden adatát online elküldje egy külső rendszer, például egy könyvelőprogram felé.

Az OTP, a K&H, a MagNet, az UniCredit, a CIB, az MBH Bank (korábban MKB, Takarékbank vagy BB) és a Wise ügyfelei számára már elérhető a funkció, hogy a banki tranzakciós adatokat is átadjuk a könyvelőnek, ezzel további jelentős órákat spórolva neki.

A funkciót elsősorban azzal a céllal hoztuk létre, hogy a számlák adatait ne kézzel, papíron kelljen elvinned a könyvelődhöz, vagy letölteni az adatfájlokat, melyeket aztán a könyvelőd visszatölt az általa használt rendszerbe, hanem hogy azok maguktól, azonnal átkerülhessenek az online könyvelési rendszerbe.

Az online pénzügyi adatkapcsolatot bejelentkezés után a Beállítások/Fiók beállításai/Online pénzügyi adatkapcsolat menüpontban tudod aktiválni.

Az adatkapcsolat már nem csak könyvelési rendszerekkel elérhető, hanem pénzügyi alkalmazásokkal, könyvelést támogató rendszerekkel is.

Mit?

A következő típusú bizonylatokat, információkat képes a Számlázz.hu átadni a fogadó rendszer felé:

Mikor?

Bármikor, amikor egy számla „állapotában” változás áll be, a számla adatai (először vagy ismételten) eljutnak a fogadó rendszerhez. Ezek a változások, melyek a számla adatlapján beállíthatóak, a következők:

 • számla kibocsátása
 • számla kifizetettségi állapotának megváltozása
 • számla utólag módosítható adatainak változása, nevezetesen:
  • könyvelés dátuma
  • vevő főkönyvi szám
  • vevő főkönyvi azonosító
  • bármely számla tétel árbevétel vagy áfa főkönyvi száma
  • bármely számla tétel gazdasági eseménye, vagy áfa gazdasági esemény

Online könyvelői adatkapcsolat előnyei

Ezért jó, ha a könyvelőprogramba automatikusan átkerülnek a számlák, és banki tranzakciók:

A kimenő számlák, a vevői befizetések és banki tranzakciók általában a könyvelés 70-80%-át teszik ki. Megoldásunkkal a könyvelés legalább fele automatizálható, amivel a könyvelés pontosabb, naprakészebb és olcsóbb lesz.

online könyvelői adatkapcsolat

Szeretnél online pénzügyi adatkapcsolatot kialakítani?

Olvasd el a kapcsolódási útmutatónkat, és tudd meg, hogyan kell a rendszeredet összekötni a Számlázz.hu-val. 

Töltsd le a dokumentációt!

Online pénzügyi adatkapcsolat elérhető

Számlázz.hu-ba integrált kiemelt partnerünk

QUiCK logo

QUiCK, a valós idejű költségnyilvántartó rendszer

A QUiCK vállalkozóknak szóló felhőalapú megoldás, mellyel átlátható és közérthető módon tarthatjuk kézben céges pénzügyeinket. A QUiCK segítségével egyszerre lehet megoldani a számlák digitális formában történő, és ami még fontosabb: kereshető tárolását, a vállalkozás költségeinek és bevételeinek rendszerezését, illetve a könyvelővel történő szorosabb együttműködést a gyorsabb adatfeldolgozás érdekében. A fejlesztő Riport Applications más szolgáltatásaihoz hasonlóan a QUiCK a tranzakciók kezelésének gyorsításánál nem állt meg. A QUiCK küldetése, hogy a számlák rendszerezésén keresztül megtanuljuk, miként menedzseljük likviditásunkat, hiszen ez az, ami vállalkozásunkat életben tartja. Kíváncsi vagy milyen a QUiCK? Akkor próbáld ki ingyen!

Melyik rendszer milyen adatot vesz át?

Háromféle adatkört továbbítunk azonnal és automatikusan a külső rendszerek felé, melyek az alábbiak:

 • a vállalkozás által kibocsátott számlák (vevői számlák)
 • a vállalkozás bejövő számlái (költségszámlák)
 • a vállalkozás egy vagy több banki folyószámláján megjelenő pénzforgalmi tranzakciólista

Ezt a három, egymástól eltérő kezelésű adathalmazt három, egymástól elkülönített adatcsatornán keresztül küldjük a külső rendszer felé.

A fogadórendszeren múlik, hogy mely adathalmazok felé nyitja meg az utat, az alábbi összefoglaló táblázatban mutatjuk, melyik rendszer, melyik adatkört veszi át.

„Offline” adatkapcsolat könyvelőprogramokkal

Amennyiben te olyan könyvelési rendszert használsz, amely még nem rendelkezik Számlázz.hu online adatszinkronnal, akkor sem kell kézzel kiírnod a számlák adatait, vagy más, bonyolult eljárásokat alkalmaznod erre a műveletre.

Az ún. „offline adatkapcsolat” – azaz a könyvelői számlaexport CSV formátumba – már több mint 25 könyvelőprogrammal elérhető. Ügyfeleid számláinak adatait tehát olyan módon is eljuttathatod egy könyvelési rendszerbe, hogy a Számlázz.hu-ból kiexportálod az adatállományt, és adatimport funkcióval beolvasod ezeket az általad használt programba.

Könyvelői adatkapcsolat

Export-lehetőségre alkalmas könyvelőrendszerek:

Gyakori kérdések

Mind a Számlázz.hu, mind pedig az összekapcsolt szolgáltatók kiemelten biztonságos rendszereket üzemeltetnek, a XXI. századi informatikai alapkövetelményeknek maximálisan megfelelő módon.

A #profi díjcsomag előfizetői számára érhető el az online pénzügyi adatkapcsolat funkció.

Az összekapcsolt rendszerek listáját folyamatosan bővítjük. Amennyiben a te rendszered még nincs a listában, vedd fel a kapcsolatot az adott rendszer üzemeltetésével, és jelezd számára az összekapcsolás lehetőségét! 

Digitális könyvelő

Digitális Könyvelő minősítés

Ügyfeleid felismerték a digitalizáció fontosságát, és a könyvelőjüktől is digitális hozzáállást várnak. Te már kihasználod az automatizmusok előnyeit? Szerezz digitális minősítést, és tudasd leendő partnereiddel, hogy lépést tartasz a technológiai fejlődéssel!

ÉRDEKEL A MINŐSÍTÉS

Ingyenes, kötelezettség nélküli

Regisztráció