2016. április 21., csütörtök

Postázásból 100 szürkenyár - az első Számlázz.hu-liget története :)

Tavaly novemberben indult a Számlázz.hu postázási szolgáltatása, azóta egyenesen a fotelből számlázhatsz akkor is, ha partnered valamiért nem tud e-számlát befogadni.

DE: egyáltalán nem mindegy, hogy a postán küldött papírszámlák előállítása milyen terhet ró a környezetre. Ezt a környezeti terhelést szeretnénk ellensúlyozni azzal, hogy a Számlázz.hu-n elindított minden egyes postázás árából 10 Ft-ot felajánlottunk az Erdőmentőknek, akik nemcsak a meglévő erdők növény- és állatvilágát gondozzák és ápolják szükség esetén, hanem új fákat is ültetnek a rászoruló területeken.


Itt a tavasz, megvontuk az első mérleget, az Erdőmentők pedig 2016. április 17-én elültették az első 100 fácskából álló "Számlázz.hu-ligetet"! :)

Ezzel a képriporttal ünnepeljük az idei Föld Napját, aminek a témája: FÁKAT A FÖLDNEK!
"Több mint 15 milliárd fával csökken a Föld erdőállománya minden évben az erdőirtás, a földhasználat megváltozása, a városiasodás és a helytelen erdőgazdálkodás miatt. A nemzetközi Föld Napja Hálózat arra biztat mindenkit, hogy ültessen és gondozzon fát, minél többet, gyerekei, unokái nevében is." (Föld Napja Alapítvány)  
Káposztásmegyer legismertebb természeti ékessége a Pilisi Parkerdő Zrt. kezelésében álló Farkas-erdő. A képen látható "megkopaszodott" részen a biciklis ugratások lehetetlenné tették a magoncok életben maradását, így csúnya üres folt keletkezett. Az Erdőmentők szakemberei és önkéntesei itt ültették el a facsemetéket, amik a helyi talaj- és vízviszonyokból következően konkrétan szürkenyárfák. Kijelölték a területet, kiásták a gödröket, elültették a csemetéket, tömörítették a talajt, meglocsolták őket, majd karót állítottak melléjük. Néhány hét múlva visszatérnek majd ápolni a facsemetéket, hogy nagyra nőjenek, ahogy a népszerű kirándulóhely többi, egészséges részének lakói. Ha neked is van kedved önkéntesként csatlakozni ehhez a munkához, keresd fel a www.erdomentok.hu oldalt, a mosolygós csapat szeretettel fogad minden segítséget, legyen az segítő kéz, vagy anyagi támogatás. 

A következő Számlázz.hu-s ültetés ősszel várható, ha szeretnél te is részt venni ebben az akcióban, írj nekünk az info@szamlazz.hu-ra, és értesítünk az időpontról!