2015. december 3., csütörtök

Galaktikus számok bűvöletében

Huszonnégyezer vállalkozás - ők azok, akik a Számlázz.hu rendszerében már regisztráltak, hogy online számlákat bocsássanak ki vevőiknek. Igaz, a történet nem tegnap kezdődött, hanem 10 évvel ezelőtt - de ez akkor is hihetetlenül sok "igen" válasz arra, hogy vajon az online felhőszámlázás megkönnyíti-e a vállalkozók életét.

2015.11.29 21:37

Ám nemcsak a regisztrált felhasználók száma növekszik egyre, de idén novemberben megint megdöntöttük néhány saját korábbi rekordunkat. El tudsz képzelni egy halomba felstócolva 479 ezer számlát? Ennyit bocsátottatok ki a Számlázz.hu rendszerében az elmúlt hónapban. 

Ennek ráadásul majdnem a fele, 222 ezer volt elektronikus számla. Saját korábbi rekordunk, amit most együtt megdöntöttünk, idén októberi: az előző hónapban 394 ezer számla keletkezett a rendszerben. Bár a december még hátravan, de 2015-ben máris 3,659 millió (!!!) számlát állítottatok ki a Számlázz.hu segítségével. Ebből 1,749 millió volt elektronikus számla.

Ha mindezt kézzel körmölve kellett volna létrehozniuk ezeknek a vállalkozóknak, vagy erre "hivatott" alkalmazottaiknak - vajon hány munkaórával lettünk volna hátrébb össz-erőforrás szempontból? Hány órával többet tölthettetek így a családotokkal, kedvenc szórakozásotokkal - számla-körmölés helyett? 

És ha már belezuhantunk a galaktikus számok bűvöletébe, nézzük meg azt is, hogy milyen tempóban készültek el ezek az online és elektronikus számlákátlagosan öt egész négy tized másodpercenként. Vagyis bármikor elszámolsz szép lassan öt és félig, szinte biztos lehetsz abban, hogy ezalatt keletkezett egy Számlázz.hu-s számla. Kivéve decemberben, amikor nem szinte, hanem egészen biztos lehetsz benne.:)

Ismerd meg az Erdőmentők munkáját!
ÉÉS: mivel a frissen bevezetett postázási szolgáltatásunk minden egyes tranzakciójából 10 Ft-ot faültetésre ajánlunk fel az Erdőmentőkön keresztül, és mivel sokan bízzátok ránk, hogy postára adjuk helyettetek a számláitokat, november során máris 5 fát ültettünk el együtt.


  • Tudtad, hogy a felhők fölött mindig süt a nap?
  • Tudtad, hogy a Föld egyik felén mindig nappal van?
  • Tudtad, hogy amióta elkezdted olvasni ezt a posztot, körülbelül újabb 60 számla jött létre a Számlázz.hu-n? :)Van már saját számlakibocsátó fiókod?