Ezt a cikket utoljára ezen a napon módosítottuk: 2020.08.04. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben. Ha elavult információt találsz, kérjük, hogy jelezd ügyfélszolgálatunknak. Köszönjük!

Számla Agent szolgáltatásunkkal webáruházad (vagy egyéb ügyviteli rendszered) könnyedén, emberi beavatkozás nélkül bocsáthat ki akár papír alapú, akár elektronikus számlát. A kapcsolat kiépítése után a webáruház képes lesz:

  • új számlát kibocsátani
  • számlát sztornózni
  • számla PDF dokumentumot lekérdezni
  • adminisztrálni számláid kintlevőségét
  • 2017 augusztusától e-nyugtát kiállítani
Jelenleg négyezernél is több (2020 januári adat) webáruház kapcsolódik a Számla Agent-en keresztül a Számlázz.hu-hoz.

A kapcsolat kiépítéséhez teszt környezetet biztosítunk a következőképpen:

    1. Hozz létre vállalkozásod részére egy számlázási fiókot (kattints ide) #free (ingyenes) szolgáltatáscsomagban. A teszt időszakra ne fizess elő, mert a tesztelés időszakára egy #profi csomagot állítunk be Neked, ennek használata erre az időszakra díjmentes számodra.
    2. A Vezérlőpult jobb oldalán kattints a „Tesztüzem bekapcsolása” gombra. 
    3. Végezd el az illesztést a Számla Agenthez. Ehhez részletes segítséget itt találsz: Számla Agent dokumentáció.
    4. A fejlesztés során teszt számlák keletkeznek majd fiókban. Ebben az állapotában a fiók csak teszt számlák kibocsátására alkalmas.
    5. Sikeres kapcsolódás és tesztelés után visszaállíthatod fiókodat éles üzemmódba, a kiállított teszt számlákat töröljük és a teszt #profi csomagot is lezárjuk, fiókodat visszaállítjuk #free-be.
    6. Ezt követően tudsz majd előfizetni valamelyik szolgáltatáscsomagra.

FONTOS: Ha már rendelkezel olyan számlázási fiókkal, amelyet valódi számlák kibocsátására használsz, akkor az első és leginkább javasolt lehetőségünk, hogy Számla Agent kulcsot használj felhasználó/jelszó páros helyett.

Hogyan hozzak létre teszt fiókot, ha vállalkozásomnak már van egy éles fiókja?

Teszt fiókot ugyanazzal az adószámmal tudsz létrehozni, mint amit az éles fiókban megadtál.

Ha már van legalább egy számlázási fiók az adott adószámmal (törzsszámmal), és az érintett fiók minősített, akkor csak a minősített számlázási fiókba bejelentkezve lehet új fiókot regisztrálni fiókgazda vagy adminisztrátor hozzáféréssel.

Új fiókot az alábbi helyeken hozhatsz létre bejelentkezés után:

  1. Vezérlőpult jobb oldalán „Új számlázó fiókot hozok létre” gombra kattintással.
  2. Menüsorból az Egyéb menü / Új számlázási fiók opcióra kattintással.
  3. Bal felső sarokban a Számlázási fiók nevénél a legördülő menü legalján található „Új számlázó fiókot hozok létre” opció kiválasztásával. Itt lehet váltani is a fiókok között.

Hogyan tudok Számla Agent kulcsot létrehozni?

A számlázási fiók gazdája vagy adminisztrátorai jogosultak kulcsot generálni. Belépés után a vezérlőpult felhasználói blokkjának aljára navigálj:

A Számla Agent kulcsok blokk jobb szélén látható kulcsra kattintva tudsz létrehozni új kulcsot:

A kulcs azonnal létrejön, megjelenik a listában. A kulcs a mellette lévő ikonra kattintva gyorsan vágólapra helyezhető (ilyenkor megjelenik halványan a Vágólapra másolva visszajelzés).

Innentől a mi oldalunkon nincs több teendő, a másolt kulcsot kell beállítani a “túlsó oldalon”. A webáruház beállításai között, vagy egy speciális plugin-ban, külső programban, vagy valamilyen konfigurációs fájlban, vagy akár a Számla Agentet használó rendszer fejlesztőit kell megkérni, hogy az átadott kulcsot helyezzék el a megfelelő helyen a kódban.

Bővebb információt a Számla Agent kulcsról itt találsz>>

Van már éles Számla Agent kapcsolatom, és a teszteléshez nem szeretnék Számla Agent kulcsot használni. Ilyenkor mi a teendő?

Ebben az esetben a számlázási fiókod tesztelésre már nem használható, mert létező Számla Agent kapcsolatodban az automatikus számlázás leáll. Ha nem térsz át Számla Agent kulcsra, akkor a meglévő fiókodtól független, új számlázási fiókra van szükséged. Ezt az új fiókot csak a Számla Agent adatkapcsolat kiépítésére és tesztelésre használod majd.

Így regisztrálhatsz magadnak külön teszt fiókot:

  1. Regisztrálj egy új fiókot saját adószámoddal, és bejelentkezés után, jobb oldalt kattints a Tesztüzem bekapcsolása gombra. Ez akkor fog működni, ha még nem számláztál. Az így bekapcsolt teszt állapothoz – amennyiben még #free csomagban vagy, tehát nem fizettél elő egyik szolgáltatáscsomagunkra sem – automatikusan egy #profi csomag is tartozik, ennek költségeit a tesztidőszak alatt mi álljuk.
  2. A regisztráció során adj meg új bejelentkezési nevet és jelszót. NE használd a már meglevő bejelentkezési neved, mert az automatikus számlakészítés (Számla Agent hívás) csak olyan felhasználó/jelszó párral lehetséges, amelynek kizárólag egyetlen fiókhoz van hozzáférése.
  3. Az így létrehozott számlázási fiók csak tesztelésre használható, valódi számlák kibocsátásra nem.

Nincsen még számlázási fiókod?
Kipróbálnád a Számla Agentet?
Tudtad, hogy a regisztráció ingyenes?

Regisztrálok